De ce trebuie să știi cum gândește pacientul tău?

Experții și legislația medicală vorbesc astăzi despre măsura calității. Dar cum putem măsura ce calități sunt importante din perspectiva pacientului? Care este acel factor care ridică tratamentul la nivelul acceptat de pacient? Cum poți fi un medic deschis la problemele pacienților?


Experții și legislația medicală vorbesc astăzi despre măsura calității.

Dar cum putem măsura ce calități sunt importante din perspectiva pacientului? Care este acel factor care ridică tratamentul la nivelul acceptat de pacient? Cum poți fi un medic deschis la problemele pacienților?

Sunt doar câteva întrebări la care reflectăm atunci, când vorbim despre calitate,  relație sau caracterul optim al unui medic ginecolog.

În universități, clinici sau societăți medicale sunt cunoscute acele tehnici de comunicare  prin care medicul ajunge în posesia unor informații relevante atât pentru pacient cât și pentru tratamentul propus.

Atunci când pacientul este pus în centrul atenției și are posibilitatea și confortul de a comunica, rezultă un tratament bazat pe valori. Dar ce înseamnă acesta în realitate?

Medicina tradițională este bazată pe concepția, că sănătatea depinde de starea fizică, însă deja știm că nu întocmai ….! Conform unui sondaj internațional realizat recent, rezultă că 30% din pacienți sunt influențați de starea lor emoțională, spirituală, mentală și de către factorii sociali. Acest rezultat este important pentru că putem deduce felul în care pacientul își schimbă comportamentul față de tratamentele propuse și realizate.

 

Noi credem, că tu, ca medic ginecologic vrei să alegi întotdeauna cea mai eficientă și simplă metodă de a înțelege pacientul și nevoile privind sănătatea lui.

Îți oferim câteva sugestii:

 

Începe întotdeauna o consultație cu două întrebări simple. Două întrebări propuse de specialiști în comunicarea medicală:

  • Cum te simți?
  • De ce te simți astfel?

 

În majoritatea cazurilor răspunsul scurt o sa fie: „Hmmm …….” sau „Nimeni nu mi-a pus această întrebare …. Sunt bine …? …”, însă dacă îi lăsăm câteva minute de gândire, ei devin comunicativi și îți vor oferi detalii valoroase cu o  influență pozitivă asupa stării lor de sănătate și pun bazele unei relații loiale medic / pacient.

 

Dar să ilustrăm un astfel de caz.
Unul din clienții noștri Evolvo, medic ginecolog renumit, a întrebat un pacient: – Cum te simți? Pacientul a răspuns pe scurt, fără informații de valore: – Mă simt Ok! Medicul a întrebat: – Ce înseamnă starea de Ok pentru tine? Atunci pacientul și-a dat seama că  a început o discuție valoroasă și a început o conversație importantă din punct de vedere medicală. A relatat că are părinți cu afecțiuni și iritații asemănătoare și vicii de care nu poate scăpa. Și că a mai încercat un tratament la un alt medic dar nu a primit rezultatele așteptate și că a cheltuit prea mulți bani și că este frustrat și nemulțumit….”

Aceste informații au pus ginecologul într-o poziție de control, a aflat acele lucruri care sunt importante pentru un plan de tratament optim și stabilirea unei relații cu pacientul. Tratamentul a fost un succes, a fost stabilit controlul periodic și posibilitatea de a continua cu o dietă adecvată care îl ajută în scăparea de iritații și simptome neplăcute.

Cum am spus, este vorba de un medic utilizator Evolvo, care a mai făcut ceva în plus pentru acest pacient, a documentat această transformare, cu un status inițial, un plan de tratament și lucrările efectiv realizate, pacientul are un control periodic setat cu o notificare automată și poze cazului gen before&after (din cauza monitorizării dietei), disponibile atât pentru medic  cât și pentru pacient.

Rezultatul?! După șase luni revine un pacient mulțumit, dorește să continue discuția pentru planul de tratament menționat la ultima ședința și cu o recomandare pentru un alt membru al familiei. Pacientul a fost deschis, relaxant și nu i-a fost frică de tratamentul sau consultația. Toate acestea ca rezultat al unei bune comunicări și dorința medicului de a afla cum gândește pacientul.

Evolvo nu este doar un program de management, este o unealtă disponibilă Online, care ascultă nevoile pacientului!

gyneco

Save

Save

Save

Demo gratuit

Ești interesat de Evolvo? Nu ezita să ne suni la +40 365 441 611 sau trimite-ne datele tale de contact la info@evolvo.ro. Varianta a treia este să completezi formularul online și te asigurăm că vei fi contactat de un reprezentant al nostru în cel mai scurt timp.