Cum să motivezi personalul tău să adopte tehnologia digitală

Adoptarea tehnologiei în cabinetul medical, este simplu, nu?!


Toată lumea își dorește o schimbare în ceva mai bun, în special dacă este vorba de administrație. Acum că ți-am captat atenția, să vedem cum poți determina personalul tău să profite de noile soluții informatice pentru ca ei să devină mai eficienți atât în cabinet cât și în relația cu pacienții.
Implementarea tehnologiei este o prioritate universală, dar și o provocare.
Conform unui studiu, managerii consideră că „transformarea digitală” este critică pentru afacerea lor, dintre aceștia, 63% chiar consideră că adoptarea noilor tehnologii este chiar prea lentă.
Din prisma acestor viziuni, să vedem câteva modalități prin care poți ajuta personalul tău să adopte implementarea unui nou sistem de management.
1. Alege tehnologia performantă și simplă

O tehnologie greoaie, învechită sau complicată aproape cu siguranță va duce la eșuarea personalului tău.

Când evaluezi opțiunile pentru un program, pune-te în locul angajatului.

Dacă tehnologia este complicată sau copleșitoare, aceasta te va îngreuna și mai mult. Dar dacă alegi o soluție intuitivă, adoptarea tehnologiei și a fluxului de lucru se va face mai ușor și mai rapid.

„După îndelungi cercetări pe piața de software medical, am ales sistemul Evolvo. Este ușor de utilizat atât de către recepție, cât și de către medici. Este versatil întrucât permite extinderea activității la nevoie și ne-a îndeplinit până acum toate cerințele (…).”

– Dr. Daniela Popoiu
Medic specialist dermatovenerologie
Clinica DERMESTETICA

Utilizatorii EVOLVO ne-au spus că una dintre cele mai atractive caracteristici ale programului este, cât de ușor poate fi învățat și utilizat. Astfel că pregătirea personalului nu devine niciodată o problemă, deoarece ei se acomodează rapid.
2. Nu impune, convige-i
Dacă vrei să-ți încurajezi personalul să adopte o tehnologie nouă, vei avea mai mult succes dacă le vei expune virtuțile programului, decât dacă le impui acest lucru cu o atitudine superioară: „Eu sunt șeful, tu vei folosi acest program”.
Dacă aceștia se simt forțați să accepte o tehnologie nouă, s-ar putea să creadă că nu are rost să învețe acel program și îl vor urî. Explicați întotdeauna motivele și așteptările care au stat la baza deciziei și cum vor beneficia și ei din acesta.
Prezentați sistemul de management ca un nou instrument care îi va ajuta și le va face munca mai ușoară. Asigură-i că noua tehnologie nu-i va înlocui ci mai degrabă îi va susține. Când veți conecta tehnologia la nevoile lor, ei vor vedea imediat impactul acesteia asupra fluxului de lucru și vor deveni direct interesați de acesta și cum poate fi implementat cât mai bine. Permite-le să se familiarizeze cu programul, să observe și să descopere cum este viața dincolo de hârtii.

„Suntem o clinică de ginecologie și utilizăm software-ul EVOLVO de puțin timp, am fost de la început încântați de platforma user-friendly și de suportul foarte prompt al echipei EVOLVO.

Software-ul este unul adecvat pentru cabinet sau o clinică. EVOLVO ne va ajuta cu siguranță să ne dezvoltăm activitatea și să oferim servicii de înaltă calitate pacienților noștri.”

– Dr. Raluca Hera, MD PhD
HERA MEDICAL INSTITUTE

3. Instruiește-ți echipa eficient

Succesul implementării unei noi tehnologii ar trebui analizat pe baza rentabilității.

De multe ori un medic investește în sisteme noi, dar nu va învăța să le folosească sau să instruiască personalul său în mod corespunzător. Acest lucru face dificilă adoptarea noilor tehnologii și realizarea rentabilității investiției.

Este posibil ca personalul tău să considere că nu are timp suficient să învețe utilizarea unui program digital, deoarece simt că își pierd timpul, oricum aglomerat.

În acest caz care ar fi cea mai bună abordare?

Procesul de instruire și implementare EVOLVO este contruit în așa fel încât să fie rapid. Tehnologia este bazată pe internet (foarte important în perspectiva pandemiei COVID-19). Instruirea se poate realiza pe sesiuni defragmentate după un plan bine stabilit, dacă e cazul în funcție de activitatea specifică a personalului. După terminarea instruirii personalul va primi drepturi specifice de acces în sistem la informații relevante activității fiecăruia, în timp real. Deoarece îți instruim personalul în funcție de specificațiile afacerii tale, informațiile sunt familiare, utile și valabile.

„(…) Echipa tehnică a fost întotdeauna foarte promptă și receptivă, răspunzând și rezolvând în timp foarte scurt orice problemă. Recomand acest program tuturor medicilor care doresc își eficientizarea activității cabinetului/clinicii.”

– Dr. Laura Băcanu
Medic specialist oftalmolog
Doctor în Medicină

4. Și tu ar trebui să cunoști tehnologia
O tehnologie care este ușor de învățat și utilizat, nu înseamnă ca ea nu este performantă. Natura umană este să obțină o soluție de software la sarcinile rudimentare. Când vei avea timp să explorezi mai adânc, vei înțelege că poți profita din ce în ce mai mult de tehnologia EVOLVO.
Soluțiile PAPERLESS OFFICE, DMS (Document management sistem) sunt doar câteva exemple din ceea ce oferă programul. Cu trecerea timpului și cu acomodarea tehnologiei, vei descoperi un număr mare de oportunități peste care ai trecut cu vederea.
Morala poveștii? Pe lângă faptul că ai pus la dispoziția personalului tău învățarea unei tehnologii noi, fă-ți și tu timp să înveți singur și să descoperi să explorezi!
Adoptarea noilor tehnologii este un proces de cumpărare și instruire

Motivarea personalului medical să adopte o tehnologie nouă, este un proces care începe cu decizia de achiziție, urmată de o instruire eficientă. Este esențial pentru succesul tău să explici acele beneficii atât pacienților cât și personalului tău. Apoi, instruirea trebuie să fie bine structurată, efectuată și consolidată.

Noi la EVOLVO înțelegem importanța instruirii personalului, astfel încât să poată utiliza programul rapid și corect. Cu cât vor experimenta mai repede, cu atât TU vei beneficia mai rapid de potențialul programului EVOLVO.

Pentru a afla mai multe despre EVOLVO și cum poate acesta ajuta în transformarea cabinetului tău apasă butonul mai jos.
Vreau să aflu despre EVOLVO

Ștefan BOTA

Evolvo Romania
0365-441-611
stefan.bota@evolvo.ro
www.evolvo.ro

Folosește aplicațiile noastre

 

Demo gratuit

Pentru a vedea varianta demo al aplicației Evolvo completează formularul online sau trimite un email la adresa info@evolvo.ro. Vei fi contactat în cel mai scurt timp de către un reprezentant Evolvo, cine te va îndruma și va răspunde întrebărilor tale. Sau, cel mai convenient, ridică telefonul și sună-ne la +40 365 441 611!