De unde vin pacienţii noi?

Această întrebare se naşte în generaţia actuală în jurul industriei de vânzări. Poţi avea mai multe tipuri de pacienţi cum ar fi cei fideli, mulţumiţi, mediocrii sau ocazionali. Indiferent însă de aceste nivele, ei vor influenţa într-un fel sau altul productivitatea şi profitabilitatea cabinetului tău. Pacienţii sunt rezultatul activităţii tale, sunt succesul sau renumele tău.


Pentru tine ca medic, este esenţial să ai un trafic constant al pacienţilor! Probabil că această frază este deja prea sec şi brut pentru tine, însă este un lucru vital şi adevărat.  Îţi prezentăm în continuare câteva practici simple care te pot ajuta să generezi o creştere în afacerea ta, și câteva tehnici de a creşte numărul pacienților noi în vederea stabilirii unei afaceri de succes.

Când reclamele imprimate, campaniile Online cum ar fi Google AdWords sau reclama ta pe o pagină web se rezumă doar la limita bugetului, ce altceva ai putea să mai faci pentru a capta eficient atenţia pacienţilor şi să faci relaţii noi?

Avem câteva idei pentru tine…

Relaţia medic-pacient

Despre mulți medici se spune că sunt buni sau nu. Toată lumea simte nevoia unei recomandări atunci când merge la medic: “Îmi recomanzi și mie un oftalmolog bun?“ – este întrebarea auzită foarte des.

Toţi pacienţii tăi au relaţii care pot fi exploatate, cum ar fi familia sau cercul lor de prieteni. Însă pentru ca cineva să te recomande, trebuie să inspiri încredere.

Pacienţii fideli şi cei mulţumiţi te vor recomanda doar dacă:

  • le ceri să te recomande
  • le reaminteşti frecvent acest lucru
  • îi păstrezi ca clienţi fericiţi

Optimalizarea paginii web

Ai o pagină web eficientă şi bine promovată/optimizată? Pagina ta Online te ajută să atragi clienţi noi?
Astăzi, într-o lume în mișcare atât de rapidă, un cabinet medical  are nevoie de o pagină de prezentare unde va oferi informaţii complete despre activitatea sa. Secolul XX. este secolul revoluţiei informaţionale, astfel un pacient potenţial, indiferent de nivelul de pregătire sau poziţia în care lucrează, are nevoie de o sursă de ştiri și informaţii. Tu depinzi de fluxul de informaţii şi de imaginea pe care o creezi şi oferi spre exterior.

Gândeşte diferit…

Toţi ştim că clienţii potenţiali sunt în jurul nostru. Îi poţi identifica prin diferite oferte, reclame sau o altă abordare ar fi sponsorizarea diferitelor evenimente sportive sau sociale. Chiar ai putea să creezi și evenimentul tău personal, pentru localnici, pentru o categorie de pacienţi din cartier, ocazie cu care să promovezi o serie de tratament cu un element sau serviciu gratuit …

Perfecţionarea sistemului administrativ

Ce se întâmplă când un pacient nou apelează la cabinetul tău? Cât de atent şi primitor este angajatul tău? Cât de eficient faci o programare? Când şi cum notifici pacientul? O recepţioneră prea ocupată sau “necioplită” poate deteriora complet acea prima impresie valoroasă.  Pe de altă parte un răspuns prietenos la telefon poate creşte semnificativ numărul şi satisfacţia generală a pacienţilor.

Folosirea tehnologiei specializate

Ai un sistem de management şi proces de programare bună? Dacă da, nu schimba nimic, însă dacă acesta nu funcţionează PERFECT şi SIGUR, este timpul să apelezi la noi.

Am dezvoltat un software de management pentru tine, l-am numit Evolvo. Este un partener pe care poţi conta, la fel ca un partener cu care poţi porni la un drum necunoscut. Cu Evolvo poţi realiza programări, să sistematizezi cabinetul într-un mod simplu şi realistic şi nu în ultimul rând să te relaxezi.
Noi avem grijă de timpul tău, avem grijă de comoditatea ta. Singura ta sarcină este să fii un medic special, un leader realist şi un om adevărat.

Think outside the box!

Uneori încearcă să te uiţi la cabinet prin ochii unui pacient. Așa ajungi nu numai să înțelegi mai bine pe pacienți, dar și să cunoști mai bine propriul tău cabinet. Fă acest exercițiu de schimbat rolurile și efectele pot fi cu totul uimitoare.

Oferă atenţie lucrurilor mărunte!

Demo gratuit

Completează și trimite formularul online pentru a beneficia de o demonstrație online, sau ridică telefonul și sună chiar acum la +40 365 441 611 pentru a afla mai multe despre Evolvo. De asemenea poti să ne trimiti un email la adresa info@evolvo.ro și te vom contacta noi în cel mai scurt timp.